5 tips voor jouw MarketingBoost

Hoe geef je je bedrijf een MarketingBoost? Voor I like marketing bestaat een MarketingBoost uit een strategisch onderdeel en een campagne. Zonder een goede marketing basis heeft de inzet van middelen als een nieuwsbrief of social media weinig zin. Met het strategische deel breng je het ‘verhaal’ van je bedrijf en je doelgroep in kaart. Dat is de basis voor je campagne. In de campagne bepaal je vervolgens welke middelen je inzet om de juiste doelgroep te bereiken.
Deze 5 tips gaan je hierbij helpen:

 1. Achterhaal de ‘waarom’ van je bedrijf:
  Waarom ben je dit bedrijf ooit gestart? Zelfstandig zijn en geld verdienen is natuurlijk hartstikke leuk, maar waarom ‘dit’ bedrijf? De ‘waarom’ van een bedrijf is de basis voor het ‘verhaal’ van jouw bedrijf. Het maakt je bedrijf onderscheidend. Na de ‘waarom’ maak je het ‘verhaal’ compleet door ook de ‘hoe’ en ‘wat’ in te vullen. Hoe ga je te werk en wat verkoop je? Meer weten over waarom, hoe en wat? Bekijk hier de video van Simon Sinek over de why, how en what >>
 2. Doelgroep in kaart brengen:
  Wie is je doelgroep? Wie spreek je aan in je teksten? Is het een man of een vrouw? Wat vindt hij of zij interessant? Wat doet deze persoon? Misschien heb je niet één, maar meerdere doelgroepen. Maak per doelgroep een uitgebreid profiel. Hoe specifieker, hoe gerichter jij je doelgroep kunt bereiken.
 3. Wat levert het op?
  Je kunt prachtige producten en diensten aanbieden, maar als niemand er op zit te wachten, dan verkoop je niks. Bedenk dus goed welke problemen jouw product of dienst oplost en wat het oplevert voor de klant. Vergeet niet de voordelen te benoemen in je communicatie!
 4. Website check:
  Vraag een onbekende om een blik op je website te werpen. Laat hem of haar alleen de homepage zien en klik na 5 seconden weg. Vraag wat het bedrijf van de website doet. Voor jouw website is het van belang dat je de juiste doelgroep aanspreekt, het direct duidelijk is wat voor bedrijf je bent en je usp’s goed naar voren komen. Pas het aan en je gaat het verschil merken.
 5. Verzin een actie:
  Heb je zin om meteen aan de slag te gaan en een grote doelgroep te bereiken? Verzin dan een actie. Een wedstrijd, een korting of een bijeenkomst die je organiseert. Vervolgens bepaal je welke middelen je inzet om je doelgroep te bereiken. Bijvoorbeeld een nieuwsbrief, LinkedIn, Facebook, Twitter en een online advertentie. Let op: een actie is gericht op de korte termijn, dus geeft slechts tijdelijk een boost. Houd er bovendien rekening mee dat het wel bij de uitstraling van jouw bedrijf moet passen.
  Klik hier voor meer informatie over actiemarketing >>

Heel veel succes met de MarketingBoost voor jouw bedrijf! Heb je ondersteuning nodig met jouw marketingstrategie of de invulling van de MarketingBoost? Neem dan contact op met Janneke van Nunen, eigenaar en marketeer, via (06) 3920 4496.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply